Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Henkilötietolaki (523/99) 10 § mukainen rekisteriseloste.

Päivitetty 23.5.2018

Rekisterin ylläpitäjä sekä yhteyshenkilö

Väylänvarsi

Raketa | Kai Metsävainio

Y-tunnus: 1841446-3

Raanujärventie 178

95620 Aavasaksa

Puh. 040 775 3747  

Rekisterin nimi

Vaylanvarsi.net -sivuston asiakasrekisteri.

Rekisterin sisältö 

Rekisterissä säilytetään vähintään seuraavia asiakastietoja:

  • Asiakkaan itsensä määrittelemä nimi
  • Asiakkaan itsensä määrittelemä käyttäjätunnus
  • Sähköpostiosoite

Rekisterin käyttö

Asiakasrekisterissä olevia henkilötietoja käytetään asiakasviestintään mahdollisesti lisätietoja tarvittaessa, asiakkaan tietojen ylläpitoon liittyvässä kommunikaatiossa tai asiakkaan tilatessa uutiskirjeen. 

Rekisterin tietolähteet 

Asiakastiedot rekisteriin tulevat asiakkaan rekisteröityessä Väylänvarren käyttäjäksi tai hänen omasta lisäyspyynnöstä. 

Rekisterin luovutus 

Tietoja voidaan luovuttaa ja siirtää rekisterin pitäjän tai sen alihankkijoiden yksiköille henkilötietolain ja EU:n tietosuoja-asetuksen asettamin rajoituksin sekä viranomaisille lakisääteisissä tapauksissa. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, mutta mikäli tällainen tarve tulisi se toteutetaan EU:n tietosuoja-asetuksen asettamin ehdoin.

Rekisterin säilytys

Rekisteriä säilytetään suomalaisella salasanasuojatulla verkkopalvelimella. Rekisterinpitäjä pyrkii pitämään järjestelmän tietoturva tasoa yllä päivittämällä sen aina tietoturvallisimpaan versioon tai muuten varmistamaan tietokannan turvallisuuden. Rekisteristä voi olla rekisterinpitäjällä varmuuskopio paikassa johon ei ole ulkopuolisilla pääsyä.

Tarkistusoikeus 

Asiakkaalla on pyynnöstä oikeus tarkistaa tiedot, jotka hänestä rekisterissä säilytetään. Asiakkaalla on myös mahdollisuus päivittää tiedot sivuston kautta. Tietojen tarkistamiseksi asiakkaan tulee olla yhteydessä rekisterinpitäjään.

Tiedon korjaaminen

Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta. Asiakas voi muuttaa omia tietojaan myös kirjautuessaan sivustolle tai ottaa yhteyttä rekisterin pitäjään ja pyytää tietojen korjaamista.

Kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on mahdollista poistaa tiedot käyttäjärekisteristä lähettämällä poistopyynnön sähköpostilla tai lähettämällä allekirjoitetun pyynnön rekisterinpitäjän osoitteeseen.

Ilmoitusvelvoite henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta

Rekisterinpitäjän on ilmoitettava henkilötietoihin kohdistuvista tietoturvaloukkauksista valvontaviranomaiselle 72 tunnin kuluessa. Mikäli loukkauksesta on todennäköisiä haittavaikutuksia rekisteröidylle, on rekisterinpitäjän ilmoitettava tapahtuneesta myös rekisteröidylle.

Verkkosivuston evästeet

Yrityksen verkkosivustolla on käytössä myös evästiedostot, joilla järjestelmä yksilöi käyttäjän selaimen ja siten mahdollistaa sivuston eri toimintoja sivuston käyttäjälle, näitä ovat mm. sivuston sisäänkirjautumistoiminnot. Sivustolla käytetään myös kolmannen osapuolen evästeitä, eli käytännössä Google Analytics -kävijäseurantaa sivuston kävijämäärien mittaamiseen. Sekä sisäänkirjautumisessa käytettäviä sosiaalisen median liitännäisissä. Evästetiedostoja käsitellään täysin automaattisesti palvelimella, eikä rekisterinpitäjä pysty tunnistamaan niistä sivuston yksittäistä käyttäjää. Lisäksi käytössä on Google AdWords mainoskumppaniohjelma, joka käyttää evästeitä kohdentamaan sivustolla näkyviä mainoksia.

Sivuston käyttäjä voi halutessaan estää omassa Internet-selaimessaan evästeiden käytön, mutta tuolloin emme voi varmistaa että sivuston toiminnot ovat käyttäjän käytettävissä. Evästetiedostot käyttäjä voi myös tyhjentää itse evästetiedostot selaimestaan käyttämänsä Internet-selaimen ohjeiden mukaisesti.

Kolmannen osapuolen palvelutarjoajat voivat myös tarjota selainlisäosia joilla voi estää heidän evästeidensä käytön.


Tulosta